Kedvenc szekszárdi boraink a csúcsbor terembőlA vörösborok nagy ünnepén, a Bordói Novemberen hazánk több borvidékéről kóstolhatunk vörösboros házasításokat, összesen mintegy 150 tételt. A Csúcsbor Terembe azokat várják, akik még ennél is többre vágynak, és egy-egy borvidék kiemelkedő tételeit ismernék meg. Ezúttal három kedvencünket mutatjuk be a szekszárdi borvidékről.
“A soproni bort szeretném visszahelyezni a boltok polcaira”Beszélgetés Hajdú Tamással, a Winelife Borászat tulajdonosával.
Bikavérről szóló szöveget kellett értelmezni az érettséginEgy a bikavérről szóló ismeretterjesztő szövegét kellett értelmezniük a diákoknak az idei középszintű magyarérettségi első felében. Ehhez 12 kérdést kaptak a diákok, különböző állításokról kellett eldönteniük, hogy igazak vagy hamisak-e. Ha már bikavér, mi is összeszedtünk néhány dolgot róla.
Kékfrankos – A kihagyott ziccerKözép-Európában (egyúttal a világon is) Magyarországon terem a legtöbb kékfrankos szőlő, és itt készül belőle legnagyobb mennyiségben bor is. Ezentúl hazánk kínálja a geológiai és klimatikus viszonyok legszélesebb spektrumát, ennek köszönhetően a fajta bora sokféleképpen készíthető el, így ki tudná elégíteni a most divatos trendeket. Az a tény, hogy a nemzetközi bormédiumokban megjelenő szakértők kifejezetten Ausztriához kötik a fajtát, azt jelenti, hogy mind stílusban, mind minőségben és marketingben van hová fejlődnünk, melyhez ezúton szeretnék hozzájárulni egy „sokat kóstolt” borturista szemszögéből.
Kékfrankosból készült borod van? Itt a lehetőség, hogy megmutasd a világnakNevezz kékfrankosoddal a Burgenlandi Borász csapatának borversenyére!
Mitől olyan nagy szám az osztrák bor?Ausztria borait ma már világszerte nagyra értékelik a borszakértők és a borkedvelők. Nézzük meg 7 pontban, mitől szerepelnek ezek a tételek következetesen olyan jól a nemzetközi vakkóstolókon.
3 ünnepi vacsorához 3 hazai vörösborHa minden karácsonykor ugyanaz is a menü, új borokat azért kipróbálhatsz az egyes fogásokhoz. 3 vörösborral mutatjuk a főbb irányvonalakat az ünnepi étkek ízeinek hangsúlyozásához.
Soha nincs elég korán egy kékfrankos mesterkurzushozKellemesen sütött a nap szombat reggel 9-kor, amikor a taxis az autóban megkérdezte, hová megyek. Mikor mondtam, hogy borkóstolóra, kibukott belőle, hogy nincs ahhoz kicsit korán?
10 év múlva igényes borfogyasztó csak az organikus borért lesz hajlandó fizetniA múlt heti jubileumi Borkonferencián hangzott el a fenti mondat, ahol ezúttal kiemelt szerepe volt az organikus borkészítésről való beszélgetéseknek. Borászok az ökológiai borok készítésének tapasztalatairól meséltek, és arról, hogy mi volt a fő motivációjuk, amikor ezt az utat választották.